Ple del juny del 2015, quan es va formar la composició actual. Foto: Ajuntament

Dues setmanes després del polèmic Ple municipal del 27 de de-sembre, el PSC i ICV-EUiA continuen entrecreuant-se acusacions. Per una banda, els ecosocialistes refermen la seva denúncia d’”autoritarisme” de l’alcalde Antoni Guil i de “profunds dèficits democràtics i de transparència” del govern municipal i, per l’altra, el PSC acusa el grup de l’oposició d’“obstaculitzar” la política local.

L’espurna es va encendre durant el Ple extraordinari convocat pel 22 de desembre passat. Aquell dia s’havien d’aprovar els pressupostos municipals per al 2017. Jordi Manils, portaveu d’ICV-EUiA a Montmeló, explica a Línia Vallès que el seu grup no havia rebut amb suficient antelació la documentació necessària per debatre els comptes. “Vam rebre els documents un dia abans del Ple i hi havia quatre punts que ni tan sols els teníem”, lamenta. Per aquest motiu, va exposar davant del Ple la situació. Segons relata Manils, l’alcalde Antoni Guil li va retirar el torn de paraula “quan tan sols havien transcorregut tres minuts d’exposició” i va acabar suspenent la sessió plenària per decret, una decisió que ICV-EUiA considera “antidemocràtica”.

El Ple, doncs, es va acabar convocant per al 27 de desembre. Els sis regidors d’ICV-EUiA no van assistir-hi en senyal de protesta i els comptes es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern del PSC (6) i ERC (1).

Des del PSC, el segon tinent d’alcalde, Pere Rodríguez, assegura que “no és del tot cert que no rebessin els documents”, ja que “la comissió informativa els hi va entregar dos dies abans del Ple del dia 22”. Rodríguez lamenta l’actitud del portaveu d’ICV-EUiA al Ple, al qual acusa de “teatralitzar” la política. “Va portar 30 persones i van gravar un vídeo per penjar-lo a les xarxes socials”, assegura, i afegeix que des d’ICV-EUiA “mai no han aportat propostes alternatives als pressupostos”. “No és normal que en un poble tan petit hi hagi aquest nivell de crispació política, la qual es respira des del Ple d’investidura”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram