La resolució per al cos propi d’agents arribarà el dia 17. Foto: Ajuntament

Abans-d’ahir la vila va celebrar una mesa de convivència i seguretat dels agents de la Policia Local i l’ABP Mossos d’Esquadra amb la ciutadania. L’acte va tenir lloc a les set de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament i tenia per objectiu trobar fórmules i solucions per millorar la convivència i la seguretat ciutadana a Martorelles. Van assistir-hi una quinzena de persones, segons ha informat el consistori a aquest periòdic.

La sessió estava enfocada tant a la ciutadania com a les entitats i associacions del municipi. “La mesa pretén ser una taula d’intercanvi d’informació entre ciutadans i cossos de seguretat per tal de prevenir possibles delictes en el futur”, diuen des de l’Ajuntament. Durant l’acte es van tractar temes com l’assetjament als centres educatius i a les entitats esportives, les ocupacions il·legals a domicilis, robatoris i aspectes relacionats amb el trànsit.

COS PROPI A LA PRIMAVERA
Mentrestant, Martorelles està esperant l’informe de la Comissió de Policia de Catalunya que permetrà el municipi tenir un cos de policia propi i deixar de dependre dels agents de Montmeló. El següent pas serà instar la conselleria d’Interior a autoritzar la creació del cos d’agents locals. Fonts del consistori han assegurat a Línia Vallès que es preveu que el cos entri en funcionament a la primavera i que esperen la resolució de la comissió per al pròxim dijous, 17 de novembre.

Durant el primer any, el municipi comptaria amb set agents, tal com marca la normativa, però l’Ajuntament vol arribar a tenir-ne entre 12 i 13. Creu que és necessari un cos propi “per la pressió de l’entorn, on tots els municipis són de menys de 10.000 habitants i no tenen cos de policia propi”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram