L’oposició critica el canvi de calendari en el Ple d’avui. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament celebrarà el Ple extraordinari d’avui sense l’oposició. Així ho van anunciar ahir ERC, ICV-EUiA i Ciutadans en un comunicat. Els tres grups rebutgen frontalment la decisió de l’alcalde Óscar Sierra de convocar la sessió plenària avui a les tres del migdia per aprovar les ordenances fiscals. L’oposició considera aquest canvi al calendari una “obstrucció a la tasca de l’oposició” i una “manca de respecte a la ciutadania”.

Els tres grups lamenten al comunicat que amb aquest canvi només disposaven de dos dies per poder analitzar la proposta d’ordenances fiscals. També critiquen que “la convocatòria del Ple per divendres dificulta la participació dels electes de l’oposició així com de la ciutadania”, i afegeixen que “l’alcalde Sierra es va negar a canviar la data o l’hora del Ple per facilitar la seva presència”.

Davant d’això, l’oposició opina que és una “falta de respecte” cap als grups que no estan al govern i que la decisió posa de manifest “la nul·la voluntat d’arribar a acords en els grans temes” del municipi.

A més, l’oposició critica les propostes d’ordenances fiscals que ha fet el govern per al 2017, que contemplen mesures com “una pujada del rebut de l’aigua del 4,2% i del d’escombraries del 2,8%”.

Fonts del consistori han defensat a Línia Vallès que “els membres de l’oposició tenen dret a demanar festa per assistir al Ple” i afegeixen que s’havia de canviar la data “perquè les mesures aprovades apareguin als documents oficials dins del termini”. “S’havia de fer ahir o avui”, sentencien.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram