El PDU delimita tres sectors entorn del Circuit Barcelona-Catalunya. Foto: Arxiu

Aquesta ha estat una setmana clau per al Pla Director Urbanístic (PDU) de la zona del Circuit de Barcelona-Catalunya. Els ajuntaments del territori afectat (Granollers, Parets i Montmeló) han sotmès a votació aquesta setmana als plens municipals respectius el conveni que estableix la col·laboració entre els consistoris, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d’Empresa i Coneixement, l’Incasòl, el RACC i el Circuit de Catalunya.

“Aquest és el primer pas per començar a preparar els projectes urbanístics en el sector”, explica l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, a Línia Vallès. Al Ple, que es va celebrar dimarts passat al municipi, aquest punt es va aprovar amb els set vots favorables de l’equip de govern (ERC i PSC), mentre que ICV-EUIA, el partit a l’oposició, va abstenir-se amb sis vots.

A Granollers, on el Ple es va celebrar el mateix dia que a Montmeló, la moció favorable al conveni es va aprovar amb una àmplia majoria. Al Ple granollerí, el PSC, CIU, Ciutadans i el PP van mostrar-se partidaris del document, mentre que la Crida-CUP hi va votar en contra. Per la seva banda, ERC va abstenir-se en la votació.

A Parets, quan s’estava redactant aquesta notícia encara no s’havia celebrat el Ple, que estava previst per dijous al vespre i que també incloïa l’aprovació del conveni al seu ordre del dia.

Segons els impulsors del conveni, aquest servirà per començar a tirar endavant les actuacions encaminades a reforçar la infraestructura del Circuit de Barcelona-Catalunya de manera que se’n puguin explotar les potencialitats i dotar l’espai que ocupa de les condicions necessàries per a l’aplicació del PDU.

L’alcalde de Montmeló posa en relleu que el primer que es començarà a treballar és la zona de la Torre Pardalera, un territori que afecta tant Montmeló com Granollers. En aquesta zona, segons el projecte, hi anirà ubicada una àrea comercial de compres, on ara mateix hi ha places d’aparcament i un dels accessos al traçat català.

COMPLEX DEL MOTOR
El PDU és un projecte que pretén crear un complex del motor entorn del Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquest pla delimita tres sectors d’interès supramunicipal destinats a activitats econòmiques, recreatives i serveis educatius i esportius, que són el sector Torre Pardalera, als municipis de Granollers i Montmeló; el sector de Can Guitet, a Montmeló i Parets; i el sector Can Riba-Can Ninou, a Granollers.

OPOSICIÓ CIUTADANA
El projecte que han emprès les administracions públiques i el Circuit de Barcelona-Catalunya no compta amb tots els suports al territori. Aquest és un pla que ja fa anys que s’està treballant i fa un temps va sorgir un col·lectiu en contra.

Es tracta de ‘No ens Vendreu la Moto’, una plataforma ciutadana que manifesta clarament la seva intenció d’aturar el PDU i que ja ha tirat endavant diverses accions per manifestar-se en contra del que consideren un atac al medi natural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram