Membres de la plataforma Stop Comptadors al Ple de juny. Foto: Ajuntament

El Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats debatran sobre la preocupació ciutadana dels comptadors telegestionables arran d’una proposta del grup municipal d’Iniciativa.

El passat mes de juny es va aprovar al Ple municipal una moció en aquest sentit. Ara, el grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot ha redactat una proposta de resolució per dur-la a debat a les institucions catalanes i espanyoles. Tot i que ara mateix es troba en procés de negociació amb els altres grups parlamentaris, la proposta insta el Govern català a acordar la suspensió temporal del desplegament d’aquesta infraestructura.

Reclama que es realitzin estudis científics per avaluar si els comptadors telegestionables representen un risc per a la salut pública i que s’informi la ciutadania sobre el seu dret a oposar-se a la seva instal·lació.

Pel que fa al Congrés, el diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha presentat preguntes al govern espanyol sobre aquests dispositius.

El portaveu del grup d’Iniciativa al municipi, Joan Alcántara, ha declarat que “el nostre compromís és portar les preocupacions de la ciutadania a les institucions que realment tenen competències sobre aquest tema” i que per aquest motiu faran “el seguiment necessari per obtenir respostes i fer-les públiques” i exigiran a les administracions que compleixin amb la ciutadania.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram