El municipi forma part d’un pacte global per al clima. Foto: Araceli Merino

Martorelles ha assolit l’objectiu de reduir les seves emissions contaminants en més d’un 20%. De fet, es va acomiadar del 2015 amb la fita acomplerta. Es tracta d’un dels reptes del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima (PAESC), al qual el municipi s’ha adherit recentment.

A més, la idea, segons inclou el pacte, és que les emissions es redueixin al municipi -i la resta de poblacions que en formen part- fins a un 40% de cara a l’any 2030.

La reducció en matèria d’emissions, segons ha explicat el consistori, s’ha pogut assolir gràcies a les millores que el municipi va aplicar a l’enllumenat públic. Una altra mesura que ha dut a terme el consistori ha estat l’impuls del servei de recollida Porta a Porta, que es troba en marxa a Martorelles des de fa deu anys i és un altre indicador que mesura la sostenibilitat en l’àmbit local.

UN REPTE GLOBAL
El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és el resultat de la fusió de dos projectes: el Pacte dels Alcaldes, el qual té per objectiu la mitigació del canvi climàtic que provoca l’escalfament global, per una banda, i el programa Alcaldes per l’Adaptació. Aquest té la finalitat d’aglutinar sota el mateix paraigües les autoritats locals a escala europea en la lluita contra aquest fenomen.

D’aquesta manera, amb el nou acord global es renoven els compromisos i s’assoleix una visió compartida a llarg termini, que va més enllà de l’any 2020, per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació a aquest fenomen global i la implantació de models d’eneregia sostenible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram