Sanmartí i Álvarez, els garants de l’acord. Fotos: IUSF / Facebook

IUSF i el PSC han signat un pacte de governabilitat amb el qual l’equip de Montserrat Sanmartí es reforça i suma un regidor més -el socialista Juan Álvarez- que votarà en el mateix sentit a partir d’ara. Així, Sanmartí assegura una majoria de set regidors a favor seu, davant dels sis que han quedat a l’oposició -ERC (2), SSF (2), CiU (1) i el PP (1)-. L’anunci es va fer oficialment ahir en una roda de premsa conjunta.

Des del PSC expliquen a Línia Vallès que el pacte de governabilitat té l’origen en els acords als quals van arribar les dues formacions polítiques en l’aprovació dels pressupostos municipals fa uns mesos. “Vam presentar una sèrie de punts de millora als comptes que havia presentat l’equip de govern d’IUSF”, relaten, i afegeixen que “els vam dir que si aprovaven els punts que proposàvem, donaríem suport als comptes”. Això es va complir i “com que es tractava d’acords que s’allargarien tota la legislatura, vam posar sobre la taula el pacte de governabilitat”, afirmen.

Els socialistes expliquen que els 22 punts acordats als pressupostos amb IUSF i que tracen la línia a seguir d’ara endavant tenen en compte, sobretot, l’àmbit social i projectes específics de Sant Fost.

Juan Francisco Fernández, primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda per IUSF, afegeix en declaracions a aquest periòdic que “hi ha acords que reforcen una col·laboració més estreta amb Mollet”. Fernández es mostra satisfet amb el pacte i diu que “van proposar punts que beneficiaven Sant Fost”.

L’acord signat busca, segons diu el document, “defugir d’interessos partidistes”. “El context actual fa més necessari que mai crear espais d’acord i entesa a favor de la governabilitat” que serveixin per “enfortir la democràcia a Sant Fost”, sentencia el text.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram