Els alcaldes participants en les jornades. Foto: Twitter (@granollers)

Granollers ha acollit durant dos dies l’assemblea general de la Xarxa de Ciutats pel Clima. Aquest dimecres i dijous la ciutat ha esdevingut l’epicentre del debat sobre el canvi climàtic en l’àmbit estatal, en el qual han participat un centenar de representants municipals. El debat s’ha centrat en el paper dels governs locals després de la Cimera de París i de cara als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODS).

Les sessions es van centrar en el rol dels consistoris a l’hora de complir amb els punts que es van determinar a la Cimera de París. També es va abordar l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

L’alcalde Josep Mayoral ha destacat la trajectòria de Granollers en aquest àmbit i recorda que des de fa temps la ciutat participa en experiències compartides com aquesta. Per a Mayoral el treball en xarxa per la lluita contra el canvi climàtic és cabdal. De fet, l’Ajuntament és soci fundador de la xarxa, que data del 2005.

UN ACORD HISTÒRIC
Dimarts passat el Parlament Europeu va votar a favor de la ratificació de l’Acord de París contra el canvi climàtic, el qual farà arribar a l’ONU.

L’històric acord es va signar el juny passat i va ser votat per 200 països reunits a la Cimera del Clima. És el primer acord global en aquesta matèria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram