La Generalitat vol tenir confirmats tots els nous locals el gener del 2017. Foto: Arxiu

Granollers té tots els números per acollir una de les 15 noves seus de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) l’any que ve. Així, la ciutat podria ser partícip d’aquest nou pas cap a la construcció de la Hisenda pròpia catalana. Segons han explicat a Línia Vallès fonts del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, “se sabrà del cert un cop acabi el concurs que obrirem en les pròximes setmanes per trobar els locals per a les noves delegacions”.

L’obertura de les noves seus es va anunciar a mitjans d’aquest mes. Ho va fer el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, durant la compareixença a la Comissió d’Economia i Hisenda al Parlament.

“La voluntat del Govern és assumir totes les funcions tributàries que el marc autonòmic ens atribueix estatutàriament i preparar els fonaments de la futura Hisenda catalana”, va dir aleshores Salvadó.

Des del Departament asseguren a aquest periòdic que s’han dut a terme estudis previs a cada municipi escollit. “S’ha valorat el volum de feina, la freqüència de contribuents que van a les oficines i el nombre d’habitants, entre altres”, afegeixen.

Les noves seus se sumaran a les quatre que ja funcionen a les capitals de província catalanes. Segons expliquen des del Departament, “la idea és que el gener del 2017 ja tinguem confirmats tots els nous locals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram