El Postgrau de Gratacós costa 1.680 euros. Foto: Facebook (Paola Gratacós)

El pagament de 1.680 euros pel Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) de la regidora socialista Paola Gratacós per part del consistori “no s’ajusta a la legalitat”. Així ho han conclòs els Serveis Jurídics d’ERC, els quals han estudiat el cas a petició d’Ara Parets ERC.

Segons l’informe, l’Ajuntament no pot pagar la formació d’un càrrec electe, a diferència dels funcionaris, que sí que se’n poden beneficiar. Així, diuen, el decret de l’alcalde Sergi Mingote del 26 de juliol, amb el qual va prendre la decisió de pagar els estudis de Gratacós, “no pot acollir-se a l’article 144 del Reglament del Personal al Servei de les Entitats Socials”.

Davant d’això, Ara Parets ERC ha exigit que Gratacós torni els diners al consistori. Els republicans creuen que la regidora hauria de pagar els estudis “de la seva butxaca” o bé se n’hauria de fer càrrec el PSC de Parets.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, lamenta que l’Ajuntament hagi assumit aquesta despesa, tenint en compte que la regidora “té una dedicació completa i un sou alt”. Gratacós cobra un sou de 49.500 euros bruts anuals, “500 euros menys que l’alcalde Mingote”, remarquen.

A més, adverteixen que si el consistori arribés a considerar el pagament del Postgrau com a salari, “superaria els 50.000 euros bruts anuals”, que és “el límit establert per als electes dels municipis d’entre 10.001 i 20.000 habitants”.

Ara Parets ERC vol acabar amb actuacions com aquesta, tot i que, diuen, no els ha sorprès. “Tenim prou indicis per afirmar que en el passat l’Ajuntament va pagar a l’actual alcalde l’assistència a un Curs de Formació Gerencial a ESADE”, afegeixen.

Línia Vallès s’ha posat en contacte amb fonts oficials del consistori i, de moment, han preferit no fer declaracions al respecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram