El bebè va ingressar a l’Hospital de Granollers al juliol. Foto: Hospital de Granollers

El bebè que va morir dilluns passat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, una nena de menys d’un any de Granollers, és el primer cas de mort per enterovirus de la varietat A71 a Catalunya que confirma el Departament de Salut de la Generalitat.

Des de l’abril passat, el virus ha afectat 110 menors al territori català i ha provocat la mort de dos nadons, un a Mataró el juny i l’altre, a Reus, el maig passat. De tota manera, en cap dels dos casos Salut va atribuir directament l’enterovirus com a causa dels decessos. En el primer, les proves que es van realitzar a posteriori descartaven una relació causa-efecte i, en el segon, Salut encara no havia activat cap protocol davant d’aquest tipus de quadres i no es va poder identificar el virus.

EMPITJORAMENT FULMINANT
Els enterovirus són agrupacions de virus que presenten normalment quadres de febre lleu amb símptomes en els sistemes respiratori i gastrointestinal, per la qual cosa és fàcil confondre’ls amb els de la grip.

En el cas del nadó mort, havia estat ingressat a l’hospital granollerí a finals de juliol, on se li va detectar un quadre de rombencefalitis, ja que la malaltia havia afectat el cervell i el cerebel. Poc després, la petita va ser traslladada a la unitat de cures intensives del Parc Taulí, a Sabadell, on l’empitjorament ha estat fulminant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram