Escolars a la porta d’entrada del centre. Foto: Isabel Romàn

L’escola Els Aigüerols torna a començar el curs a l’edifici dels Serveis Educatius. El nou centre, promès per la conselleria d’Ensenyament des del 2010, un any més, no arriba.

L’any 2009 la primera promoció dels alumnes dels Aigüerols ja es va instal·lar a l’edifici provisional, amb l’esperança que en poc temps ja es podrien traslladar al nou centre, que hauria d’incloure també un institut, segons les previsions d’Ensenyament. Però ja han passat sis anys i la situació no canvia.

Ara hi ha 295 alumnes que cursen els estudis en aquest edifici que no compleix amb unes condicions dignes per a l’aprenentatge -molts d’ells han d’impartir classes en barracons instal·lats al pati-. Tot i això, tant les famílies dels menors com els professors intenten fer el cor fort. Isabel Romàn, membre de la comissió reivindicativa de l’Ampa dels Aigüerols, explica a Línia Vallès que “l’equip directiu i el claustre de professors vetllen perquè la situació de l’escola no afecti els alumnes”.

Sigui com sigui, la nova construcció no només milloraria les condicions dels actuals alumnes i el professorat sinó que també donaria resposta a la demanda d’escolarització de secundària al municipi. A més, l’escola d’adults es podria traslladar a l’edifici de primària, tal com està previst.

PACIÈNCIA INFINITA
Tot i les reivindicacions dels pares, mares i docents, les enèsimes mocions al Ple i la resolució de la Comissió d’Ensenyament del passat abril amb la qual instava el Govern a complir amb els compromisos amb l’escola, la Generalitat segueix sense posar data al nou centre. Al·lega que està a l’espera d’aprovar els pressupostos.

L’única alternativa, doncs, és seguir amb les reivindicacions. “En un futur volem fer més mobilitzacions, tot i que encara no hi ha dates”, conclou Romàn.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram