El paretà, exultant després de la prova. Foto: CPE

Era una opció segura i Miguel Luque no ha fallat a Rio. El nedador paretà del CN Granollers va complir amb els pronòstics i abans-d’ahir es va penjar una medalla de plata en la seva prova predilecta, els 50 metres braça. Aquest argent, que tanca la participació del nedador als seus cinquens Jocs Paralímpics, significa la sisena medalla per a Luque, que dimecres que ve complirà 40 anys.

El paretà havia aconseguit el bitllet per a la final després d’aconseguir la tercera millor marca a la ronda prèvia (49 segons i 79 centèsimes), però Luque es guardava un as a la màniga contra els millors velocistes del món, com el xinès Zhipeng Jin o el japonès Takayuki Suzuki, l’antic plusmarquista mundial.

Només Jin (que va establir la millor marca de tots els temps en 47 segons i 54 centèsimes) va ser més ràpid que el paretà, que després de sortir de l’aigua va assegurar que “la cursa ha estat molt emocionant” i va admetre que “no esperava aquest resultat”. Luque també va respondre sobre la seva presència als pròxims Jocs, Tòquio 2020. “Per què no? Podem seguir, però primer esperem i gaudim d’aquesta medalla i més endavant decidirem”, va explicar.

L’estrena de Luque en un podi als Jocs va ser a Sidney 2000, amb un or als 50 metres braça. Quatre anys després, a Atenes, va repetir al calaix més alt del podi i també va guanyar un bronze al relleu 4×50 estils. A Pequín 2008 va repetir medalla en la prova de velocitat de braça, però en aquest cas va ser un bronze, mentre que a Londres 2012 va ser segon, posició que ha repetit a Rio.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram