Els organitzadors confien que la Diada d’enguany sigui tan multitudinària com les anteriors. Foto: ANC

Quatre anys després de la històrica Diada del 2012, en la qual dos milions de persones van omplir de gom a gom els carrers del centre de Barcelona, Catalunya espera expectant una nova cita que es busca que sigui tan emblemàtica com les anteriors.

Aquest diumenge els manifestants es concentraran en cinc poblacions diferents (Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt) sota el lema A punt. Des d’aquestes ciutats reivindicaran els cinc eixos d’un eventual Estat català (les llibertats, la república en xarxa i de progrés, l’equilibri territorial, la cultura i la solidaritat i la diversitat). A les 17:14 hores es donarà el tret de sortida a l’acció: els assistents alçaran els punts fent l’efecte d’un batec al ritme de la música que sonarà.

Persistència i capacitat organitzativa. Tant l’una com l’altra són imprescindibles per preparar un esdeveniment tan multitudinari com aquest. Els seus impulsors afronten un any més el repte d’assolir una fita històrica i per això cal molta feina i bona coordinació.

Neus Portet, coordinadora comarcal de l’ANC, ho verbalitza així a Línia Vallès: “Al Vallès Oriental hi ha 36 assemblees territorials que treballen des de fa cinc edicions en l’organització de la Diada”. És una feinada, tot i que cada vegada ho tenim més per la mà”, assegura, alhora que explica que “enguany a Barcelona hi haurà 40 voluntaris de la comarca”. La col·laboració d’Òmnium, un any més, és imprescindible. La seva presidenta comarcal, Remei Picart, explica a aquest setmanari que compten amb sis seccions i un grup de treball conjunt amb l’ANC. “Amb ells organitzem els autobusos i la venda de samarretes”, detalla.

LA COMARCA, AL TRAM 41
La comarca enviarà 110 autocars al tram 41, que es troba entorn de la plaça de Tetuan de Barcelona, així com diverses colles de cultura popular. “De tota manera, creiem que molts vallesans aniran a Berga o Salt amb el seu vehicle, ja que enguany hem omplert una mica menys d’autocars”, explica Portet. “Des de l’ANC del Vallès Oriental animem la gent a inscriure’s-hi perquè és cabdal per organitzar-ho tot millor”, conclou.

 

Monràs no es fa enrere:
la senyera no onejarà sola

La Diada a Mollet es viurà envoltada de polèmica. L’alcalde Josep Monràs (PSC) ha reafirmat el seu rebuig a complir amb la moció aprovada al Ple del passat juliol a favor de fer onejar la senyera en solitari a l’Ajuntament, ja que ho considera “il·legal”.

La moció va ser presentada pel grup municipal d’Ara Mollet-ERC-MES, que va sumar 12 vots a favor comptant els 7 de Canviem Mollet, i va tirar endavant amb dues abstencions de CiU. PSC, C’s i PP (11) van votar-hi en contra. L’abstenció de CiU és deguda al desacord amb el posicionament polític de la moció. CiU critica que no s’hi mencioni el “procés” i acusa Ara Mollet-ERC-MES de voler captar “gratuïtament” els vots de Canviem Mollet.

Com a conseqüència d’això, els convergents assistiran a l’ofrena floral de diumenge com a formacions polítiques (PDC i JNC) i no com a autoritat local i Ara Mollet-ERC-MES la celebrarà abans que l’oficial.

Per acabar-ho d’adobar, Ciutadans ha anunciat que no assistirà a l’acte “fins que no sigui realment una festa per a tots els catalans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram