Fabrica Valentina, a Can Milans. Foto: Ajuntament

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona va donar llum verda al juliol a la requalificació dels terrenys de Can Milans, on hi ha l’empresa Valentine, per passar de zona verda a zona industrial. Només faltava la signatura del conseller de Territori, Josep Rull, per tal que el canvi de qualificació es fes efectiu. I ja ha estat signat, tal com asseguren fonts municipals. Ara només falta que es publiqui en el Butlletí Oficial de la Generalitat, però des de l’Ajuntament han explicat a Línia Vallès que els seus advocats “ja treballen per presentar un nou recurs contenciós administratiu contra la decisió”.

El litigi sobre aquests terrenys, situats a cavall entre la Llagosta i Montcada i Reixac, ve de lluny. La voluntat del consistori montcadenc ha estat sempre convertir aquests terrenys en zona industrial, però des de la Llagosta s’ha defensat que segueixin sent zona verda. Al juliol, el regidor d’Urbanisme llagostenc, Raúl Valero, va recordar que hi ha dues sentències judicials que donen la raó al consistori i ratifiquen que Can Milans és zona verda.

L’any passat Montcada va aprovar al Ple la requalificació com a sòl industrial de Can Milans i va desestimar les al·legacions presentades per la Llagosta contra aquesta decisió. En aquest sentit, Valero va criticar que tant la Generalitat com Montcada “estan actuant en contra dels interessos dels veïns de la Llagosta i saltant-se la legalitat urbanística”.

Les mateixes fonts municipals sostenen que la posició municipal “és la mateixa”. Ara només falta saber quan començaran les accions judicials de l’Ajuntament per reclamar que Can Milans segueixi sent zona verda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram