Reunió entre el consistori i els cossos de seguretat. Foto: Ajuntament

El municipi ha patit durant aquest estiu una onada de robatoris, sobretot en establiments comercials, que ha portat l’Ajuntament i els cossos de seguretat a posar-se a treballar per combatre’ls. En una reunió mantinguda entre l’ens municipal i la policia local i els Mossos la setmana passada es va decidir “incrementar i millorar” la vigilància i la creació de “meses de seguretat i convivència” per tal d’informar els veïns de tot allò relacionat amb la seguretat.

Aquestes trobades, on també assistirà el regidor de cada barri, començaran a celebrar-se a partir de l’octubre. “D’aquesta manera, els veïns podran estar informats de la seguretat del seu barri en tot moment”, va assegurar l’alcalde, Sergi Mingote.

L’Ajuntament ha volgut posar èmfasi en el fet que l’onada de robatoris ha incidit no només a Parets, sinó també a tota l’àrea metropolitana. Com a contrapès, l’Ajuntament ha assenyalat que els robatoris amb violència a Parets s’han reduït a la meitat, “passant de 15 a vuit en només un any”, informa en una nota.

Per la seva banda, la regidora de seguretat, Àfrica Martínez, ha assegurat que “cal reforçar els dispositius i facilitar consells especialment als comerciants”.

Pel que fa a aquests consells, la regidora Martínez recomana impulsar mesures específiques com ara tenir una il·luminació escaient, no acumular diners a les caixes enregistradores o instal·lar un sistema d’alarma adequat, entre altres.

Mingote ha volgut enviar un missatge de calma. “No escatirem cap esforç per continuar sent un poble referent en aquesta matèria”, va dir en referència a la seguretat. Una opinió que contrasta amb les crítiques d’Ara Parets. En un comunicat, la formació lamenta que Parets “ha deixat de ser un poble tranquil”. A més, ha tornat a criticar la contractació d’un assessor de comunicació per a l’alcalde fa uns mesos, quan segons ells “era més important ampliar la plantilla de policia local”, una demanda que han tornat a fer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram