Els estudiants provant els seus cotxes al Circuit. Foto: Ajuntament

Un total de 1.750 estudiants d’enginyeria arribats de 14 països van provar les seves creacions automobilístiques al Circuit durant el passat cap de setmana, en el marc del Formula Student Spain. Distribuïts en una setantena d’equips els gairebé 2.000 joves han exhibit els seus monoplaces, els quals són fruit d’un any de feina.

El Formula Student ha celebrat enguany la seva setena edició i va tenir el seu punt àlgid diumenge passat, quan els participants van haver de posar a prova al Circuit la resistència dels seus cotxes, a l’Endurance.

Per tal de puntuar positivament a la prova reina del Formula Student, calia no només fer bons temps al circuit montmeloní, sinó també aconseguir valoracions positives pel que fa a l’aspecte tecnològic.

Aquesta competició entre els millors estudiants d’enginyeria del món va néixer el 1981 als Estats Units i, des d’aleshores, ha anat augmentant en nombre de participants. A més, alguna de les solucions tecnològiques assolides pels estudiants durant els últims anys ha estat traslladada més tard al mercat. Entre elles destaca la forma d’alleugerar els vehicles perquè adquireixin més velocitat en menys temps, la manera d’incrementar la seva estabilitat i la millora de l’eficiència dels motors de benzina i dels elèctrics.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va destacar diumenge la necessitat “d’interrelació” entre la indústria i les universitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram