Visita del conseller Carles Mundó a Granollers. Foto: Generalitat

El Departament de Justícia ho té tot preparat per dotar de dos nous jutjats (Família i Capacitats) Granollers. Segons ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, aquests jutjats es podran fer realitat quan el govern espanyol deixi d’estar en funcions.

Els dos òrgans de Granollers formen part dels nou nous jutjats que està previst que es creïn a Catalunya. Mundó remarca que “només se’n crearan nou, i hem pactat que dos d’ells siguin per a Granollers. Això demostra la importància que el Departament dóna als jutjats del Vallès Oriental i la necessitat de proporcionar més recursos per al partit judicial”.

Aquests dos jutjats són els que funcionen com a reforç des de setembre del 2015, en espera de la seva creació definitiva. Actualment, disposen de dos jutges d’adscripció territorial, que nomena el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i de dos secretaris de reforç, nomenats pel Ministeri de Justícia. A més, també hi treballen 14 funcionaris de la Generalitat: dos gestors administratius, quatre tramitadors judicials i un auxili judicial a cadascun dels jutjats.

El Departament de Justícia compta amb l’acord per a la creació d’un jutjat de primera instància a Terrassa; dos jutjats de família/incapacitats a Granollers; un jutjat de família i de primera instància a Sabadell; un jutjat de família a Badalona; un jutjat de primera instància a Mataró; un jutjat de primera instància a Girona; un jutjat de família/incapacitats a Reus i dues seccions noves per al TSJC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram