Una imatge d’arxiu de la planta de Santa Perpètua. Foto: Arxiu

Sentència clau en el procés de compra de Panrico per part de la mexicana Bimbo. Abans-d’ahir, el Tribunal Suprem va confirmar la legalitat de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que Panrico va presentar fa tres anys a la planta i que va fer que 154 treballadors es quedessin sense feina.

“La decisió és molt negativa, lamentable”, denuncia a Línia Vallès el representant i delegat sindical de Comissions Obreres a l’empresa, Félix Yela. “Crèiem que teníem part de la raó en els nostres arguments i tampoc entenem que la sentència s’hagi endarrerit tant per donar una resposta tan contundent contra els treballadors, no han acceptat cap dels nostres recursos”, afegeix Yela.

Tot i que ja s’ha dictat sentència, el gabinet jurídic del sindicat estudiarà el redactat del Suprem, però ja toca començar a treballar de cara al futur. “A partir d’ara haurem d’actuar en clau estatal. Establirem reunions amb l’empresa amb un doble propòsit. En primer lloc exigirem un pla industrial de futur, tant de Bimbo com de Panrico, i en segon lloc continuarem lluitant per intentar defensar la garantia i la totalitat dels llocs de feina en les dues companyies”, conclou Yela, que assegura que no hi haurà cap problema perquè es completi el procés de compra de l’empresa per part del gegant mexicà, perquè “la resolució de l’ERO era el darrer obstacle que hi havia i ara això s’ha resolt d’una manera molt favorable per la seva part”, explica. L’operació ja havia rebut el vistiplau de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram