Rodríguez es va emocionar en el moment de l’anunci. Foto: Katusha

El ciclisme de casa nostra recordarà per sempre el dia 11 de juliol de 2016. Aprofitant la primera jornada de descans del Tour, el Purito Rodríguez va convocar els mitjans per anunciar que aquest serà el seu últim any com a ciclista professional.

Visiblement emocionat i amb la veu trencada, el paretà va explicar que és el moment per dir prou, que abandona la competició en un bon moment i va assegurar que, d’alguna manera, seguirà vinculat al ciclisme perquè “és l’esport que m’ho ha donat tot i l’estimo”. Rodríguez també va tenir paraules d’agraïment per a la seva família (“per aguantar-me durant tots aquests anys”) i va assegurar que “no canviaria ni un segon de tot el que he fet a la meva carrera”.
El seu horitzó més immediat és la recta final del Tour i disputar els Jocs Olímpics i la Vuelta, tot i que això només serà així si es troba en un estat òptim de forma. “Sóc incapaç de fer res al 80%”, va explicar.

Rodríguez, que ara té 37 anys, va començar la seva carrera l’any 2001 a l’equip ONCE. Després de dos anys va fitxar pel Saunier Duval, on només va córrer una temporada. El seu tercer equip va ser el Caisse d’Epargne, on va passar tres temporades abans de comprometre’s amb el Katusha rus, l’equip per al qual ha corregut des del 2010 i amb el que ha aconseguit els seus millors resultats, com el número 1 al rànquing de l’UCI, la victòria a la Volta a Catalunya, tres podis a la Vuelta (segon l’any passat i tercer el 2010 i el 2012), la segona posició al Giro del 2012 i la tercera posició al Tour del 2013, a banda de diferents victòries a la ronda francesa i a la resta de competicions en què ha participat.

HOMENATGE DEL PILOT
La notícia va córrer com la pólvora pel pilot i els homenatges dels seus companys de carretera no es van fer esperar. Alejandro Valverde, Nairo Quintana, José Joaquín Rojas o Luis Ángel Maté van ser alguns dels noms que van reconèixer la trajectòria del paretà.

Però els ciclistes no van ser els únics que hi va dir la seva. Pilots com Marc Márquez o els germans Espargaró, l’alcalde de Parets Sergi Mingote o el Comitè Olímpic Espanyol també van donar gràcies al Purito per la seva trajectòria.

DESÈ A LA GENERAL
Després de la polèmica etapa d’ahir, amb topada inclosa del fins ara líder Chris Froome amb una moto, Rodríguez ocupa la desena posició a 2 minuts i 11 segons del primer classificat, el jove britànic Adam Yates, de l’Orica-Bikeexchange.

Avui el pilot afrontarà una contrarellotge individual de 37,5 quilòmetres entre Bourg-Saint-Andéol i la cova de Pont-d’Arc. Demà hi haurà una etapa de transició de 208 quilòmetres i diumenge tornarà la muntanya amb l’ascens al Grand Colombier.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram