Nova reducció de l’atur a la comarca. Durant el passat mes de juny, i seguint la tònica de l’Estat i de Catalunya, les xifres d’atur a la comarca han disminuït. Concretament, les oficines de treball han registrat 1.071 persones aturades menys que el maig. Aquestes xifres representen un descens d’un 3,96% respecte al mes anterior, amb un total de 26.002 persones en situació de desocupació.

Des de la UGT, però, diuen que no poden celebrar aquesta reducció de l’atur perquè respon a “l’estacionalitat de l’ocupació que es crea habitualment durant els mesos d’estiu” i continuen denunciant “l’estacionalitat, la temporalitat i la precarietat de l’ocupació creada, que és el resultat de l’aplicació d’una reforma laboral imposada, i que res té a veure amb la creació d’ocupació de qualitat”.

ELS EXTREMS
Valoracions a banda, les poblacions vallesanes que han registrat un descens més gran en el nombre de desocupats han estat Mollet (-182), Granollers (-169) i Sant Celoni (-89). A la banda oposada hi ha Sant Fost de Campsentelles, amb 22 persones més a l’atur, i Cardedeu i Gualba, amb dos aturats més cadascuna.

Aquest mes, l’atur s’ha reduït a tots els sectors. Així doncs, als serveis hi ha 15.158 persones menys en situació d’atur; a la indústria, 2.064; a la construcció, 1.599, i a l’agricultura, 602 persones menys en situació de desocupació. A escala catalana, l’atur s’ha reduït en 20.145 persones, un 4,28% menys que el mes anterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram