Tots els partits, excepte el PP, van votar a favor de la mesura. Foto: Arxiu

El Ple de Sant Fost ha aprovat una moció presentada per ERC, en la qual s’estableix que el salari mínim dels treballadors municipals no podrà ser inferior a 1.000 euros. La proposta, que va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte el PP que es va abstenir, inclou també l’adhesió a la iniciativa de la plataforma Anem a Mil que vol aconseguir que s’asseguri un sou digne per a tothom.

Des d’ERC denuncien que l’actual sou mínim interprofessional, fixat en 655 euros, “és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona que viu a Catalunya” i també recorden que “un de cada cinc treballadors catalans està en situació de risc de pobresa”.

El Ple també va aprovar demanar a les empreses que es presentin a concursos públics que millorin les condicions dels treballadors. En aquest sentit, el regidor socialista, Juan Álvarez Cebrián, va remarcar que “la culpa que el salari mínim interprofessional sigui tan baix no és només de Madrid, sinó també de la Generalitat que podria posar-hi remei en l’àmbit autonòmic i no ho ha fet” i va demanar que “s’insti a totes les administracions que no contractin amb empreses que no respectin el salari de 1.000 euros”.

El regidor d’Hisenda de Sant Fost, Juan Francisco Fernández, per la seva banda, va recordar que actualment no hi ha cap treballador municipal a Sant Fost que tingui un sou per sota d’aquesta xifra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram