Una imatge del Ball de Gitanes. Foto: Arxiu

Ja és aquí. Des d’ahir els montmelonins ja gaudeixen de la seva Festa Major, que enguany ve carregada de novetats i a la vegada de tradició.

Després d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania, el municipi ha decidit reinventar la seva festa gran i enguany desapareix l’enfrontament entre Melons i Creuats. Malgrat això, des de l’Ajuntament asseguren que, de moment, “aquesta activitat no desapareix per sempre, sinó que simplement s’ha decidit deixar un any d’impàs”. Per tant, enguany el Freakball de diumenge es convertirà en el Xip-Xap Cirkuit amb jocs i proves a les piscines municipals que s’hauran de desenvolupar en el mínim temps possible. Així mateix, el sopar de germanor que es feia una setmana després que acabés la Festa Major es va programar per ahir a la nit a la plaça de la Quintana.

Una altra de les novetats de la festa d’enguany va ser l’estrena, ahir, d’una peça musical i la cerimònia d’inici de festa. Ahir a la tarda tots els veïns van poder participar en un taller per aprendre el Toc d’inici, la polca de Montmeló, per donar pas al Seguici, al Ball i a la Tronada de Festa Major on van participar, conjuntament, diverses entitats del municipi i on es va convidar a tota la població a ballar i a omplir la plaça de la Vila de música i festa.

Continuant amb les tradicions, avui el Museu de Montmeló inaugura l’exposició La nostra Festa, on a través d’una gran selecció de documents, cartells, programes i fotografies antigues, es rememora com era abans aquesta festivitat. El Museu també acull l’exposició del concurs de dibuix 10 anys de Vibrot, un total de 150 dibuixos on infants de les escoles Pau Casals i Sant Jordi s’imaginen com ha de ser el petit Vibrot que la Colla de Diables confeccionarà l’any que ve.

Com a celebració del 10è aniversari, la plaça de la Constitució serà l’escenari de la Trobada de bèsties convidades pel Vibrot, demà dissabte a la nit.

Fruit, també, de la demanda ciutadana per tenir més activitats programades pel públic infantil i familiar, avui i demà es farà la Nit Golfa Familiar amb un espectacle d’animació i de clown-circ a la plaça de la Vila.

Una altra de les novetats és la participació de la biblioteca La Grua amb l’Hora del Conte, on els més petits coneixeran tot el que té de bo la nit.

Per als joves, i organitzat per la Penya Blaugrana com a commemoració del seu 35è aniversari, es portarà a terme el I Campionat de futbolí i I Campionat de Play Station, els quals es faran avui a l’Estació Jove.

Tot això, sense deixar de banda els Correfocs i la Trobada de Bèsties, el Mercat de Xauxa, la Festa de l’Aigua, els Gegants, els Balls a l’envelat, les Nits Joves a la Torreta, els aperitius, les Sardanes i els concerts, entre altres.

A part de totes les activitats d’oci i culturals que ofereix el programa de la Festa Major, enguany s’ha volgut seguir sent solidaris amb qui més ho necessita i, una vegada més, s’ha posat a la venda el Mocador Solidari perquè els veïns el pengin als balcons. Aquest any el mocador és de color verd i, amb un preu de dos euros, servirà per recollir diners que es destinaran als Serveis Socials municipals per a beques menjador i llibres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram