Imatge de l’actual equip de govern municipal. Foto: IUSF

Primer any de mandat i toca fer balanç. Això és el que va fer dissabte passat l’equip de govern de Sant Fost, d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), en un acte obert als veïns a la sala de plens de l’Ajuntament.

Durant la trobada, que va reunir una cinquantena de veïns, l’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, va reivindicar la feina feta durant aquest primer any i va fer una enèrgica defensa de la gestió del seu govern. Especialment contundent va ser quan va posar al damunt la taula dues qüestions: la transparència i la corrupció. Sobre la primera va lamentar que “la Generalitat ha fet una llei que no saben ni com aplicar-la i no ens han donat cap recurs”. Tot i això, va voler deixar clar que “volem transparència i participació de debó” i per això va recordar que “el conveni signat amb altres ajuntaments per anar-nos adeqüant”. Sobre la corrupció, Sanmartí va remarcar que “portem més de 30 anys governant i no hi ha hagut ni un cas de corrupció”.

D’altra banda, durant l’acte de balanç els regidors de govern van reivindicar, entre d’altres mesures, “la reducció del deute municipal, la congelació d’impostos, la promoció de l’ocupació i la pacificació i millora de la seguretat de la carretera”.

CRÍTIQUES D’ERC
Precisament, ahir ERC també va valorar el primer any de mandat en un acte celebrat a la plaça de la Biblioteca. En la primera part de l’acte els dos regidors republicans, Xavi Conesa i Carles Miquel, van lamentar que durant aquest primer any de mandat s’ha viscut “una situació de paràlisi en l’acció política del govern”. Conesa i Miquel van acusar el govern de “no haver dut als plens cap punt que comportés debat polític” i de prendre les decisions de “forma unilateral a les Juntes de Govern Local”. En paral·lel, els republicans van presentar el projecte per a la pacificació del trànsit, en el qual hi han treballat més d’un any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram