Una de les visites guiades a la Tèrmica. Foto: Toni Torrilles

Nou pas endavant en la reforma de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. La Junta de Govern Local ha aprovat de manera inicial la darrera adequació que quedava per fer a l’equipament. Es tracta de la rehabilitació del refrescador de la Tèrmica, una peça clau per entendre el procés de producció energètica de l’antiga fàbrica. De moment, però, no s’ha especificat quants diners costarà l’actuació.

L’espai, que s’utilitzava per refredar el vapor, està ubicat en un edifici annex de la planta circular que completarà l’espai museïtzat per entendre el funcionament de la fàbrica històrica, construïda la dècada dels 50, que produïa energia per mitjà de carbó i fuel.

Aquesta actuació forma part del projecte de conservació del patrimoni de l’antiga fàbrica tèxtil que va començar l’Ajuntament l’any 2011.

De fet, actualment el consistori està rehabilitant la nau G3 per condicionar-la com a taller de treball per a artistes i construir, en un extrem -al costat oposat d’on hi ha la xemeneia-, un nou nucli de comunicació vertical i de serveis. A més, també s’han fet obres de consolidació a la xemeneia, com el cosit de les esquerdes verticals existents, l’eliminació d’elements d’acer obsolets i el repàs del rejuntament dels maons, que permetran allargar el bon estat de conservació d’aquesta estructura arquitectònica.

Des de l’Ajuntament asseguren que “aquestes instal·lacions i altres elements patrimonials, com l’antiga porta de ferro del carrer Enric Prat de la Riba, són essencials per il·lustrar el desenvolupament del procés industrial i social, i es continua treballant per mantenir-los i perquè pervisquin dins la nova activitat del recinte”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram