El grup d’ICV va ser l’impulsor de la proposta. Foto: Arxiu

Montmeló reforça el seu compromís en la lluita contra l’assetjament escolar. Durant el darrer Ple municipal es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) per intervenir en tots els casos de bullying escolar.

“És un tema que està d’actualitat, que ens consta que preocupa molt a mares i pares i que creiem que no estava prou cobert per part de les institucions”, explica Marcel Comas, el portaveu dels ecosocialistes. Comas diu que aquesta iniciativa està relacionada amb una altra moció que es va presentar fa mesos contra l’homofòbia i la transfòbia. “Hi ha estadístiques que diuen que entre el 80 i el 90% de nens homosexuals i transsexuals han patit casos de bullying a l’escola”, afegeix Comas.

El text que es va aprovar a proposta d’ICV insta el departament d’Ensenyament a “elaborar un Protocol de prevenció, detecció i actuació en casos d’assetjament escolar, amb la participació activa de la comunitat educativa i els ens locals”. A més, els ecosocialistes també proposen “elaborar un Protocol d’Actuació Municipal, amb la participació de tota la comunitat educativa local, professionals, professorat, famílies i alumnat, per a la prevenció, detecció i intervenció en casos d’assetjament escolar”, sigui psicològic, social o verbal.

Altres accions que recull el text són la creació d’un Pla de convivència municipal, iniciar una campanya de sensibilització, promoure accions de divulgació a les escoles o crear un servei d’assessorament telefònic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram