ERC també demana mancomunar els serveis del Baix Vallès. Foto: ERC

Les seccions locals d’ERC al Baix Vallès volen que si Catalunya esdevé independent, es creï una vegueria que uneixi el Vallès Oriental i l’Occidental. Els republicans asseguren que després de fer aquesta organització territorial les diferents realitats vallesanes haurien de mancomunar els serveis i fer polítiques conjuntes. Una d’aquestes realitats seria, sens dubte, la del Baix Vallès, que ja disposa d’alguns serveis mancomunats com és el cas de l’Hospital.

Segons ERC, la nova organització territorial hauria de reduir els nivells administratius i passar dels cinc actuals (Estat, Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i municipi) a tres (Generalitat, vegueria i municipi), així com fer més transparent el sistema d’elecció dels representants dels consells comarcals i de les diputacions, ja que consideren que actualment “són opacs”.

Els republicans destaquen que són el primer partit que treballa de manera seriosa al Baix Vallès el tema de la divisió territorial, així com la proposta de democratitzar el sistema d’elecció dels representants intermedis de l’administració.

Els republicans han fet aquesta petició després d’haver-se reunit dues vegades, una a Mollet i una altra a Santa Perpètua, per posar en comú les necessitats dels deu municipis que conformen el Baix Vallès. Des d’ERC remarquen que volen convertir-se en “una veu autoritzada per organitzar el territori”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram