Jorge Lorenzo va guanyar la cursa l’any passat. Foto: MotoGP

Les motos més ràpides del món tornen al Circuit. Aquest cap de setmana es disputarà una nova edició del Gran Premi Monster Energy de Catalunya a Montmeló. Serà el 26è any consecutiu que el traçat acull aquestes curses, tot i que durant els cinc primers anys es va anomenar Gran Premi d’Europa.

L’activitat a les instal·lacions del circuit va començar ahir a la tarda amb la roda de premsa oficial, mentre que avui serà el dia en el qual arrencarà l’acció sobre l’asfalt. A partir de les 9 del matí començaran les tandes d’entrenaments lliures de Moto3 i durant tot el matí i fins que faltin 10 minuts fins a les 4 de la tarda, els pilots de les tres categories començaran a comprovar l’estat de les seves màquines sobre el traçat vallesà. A partir de dos quarts d’una del migdia de demà es faran les qualificacions per determinar les graelles de sortida, mentre que, com és habitual, a partir de les 11 del matí de diumenge es faran les curses, primer Moto3, després Moto2 i clourà la jornada la cursa de MotoGP.

Jorge Lorenzo, que va guanyar l’any passat, arriba al Circuit com a líder del mundial amb 10 punts més que Marc Márquez. A Moto2, el britànic Sam Lowes viurà un nou episodi en el seu frec a frec amb Àlex Rins, mentre que el sud-africà Brad Binder intentarà donar un cop d’efecte en la setena cursa del campionat.