El brot d’enterovirus a nivell català ha posat en alerta el consistori. Foto: Arxiu

Davant del brot d’enterovirus que s’ha detectat durant les darreres setmanes a Catalunya, l’Ajuntament ha posat en marxa algunes mesures preventives a les escoles. El consistori ha enviat als centres educatius la informació elaborada pel departament de Salut de la Generalitat sobre aquest virus i les mesures preventives que cal prendre per evitar possibles contagis. Aquest full informatiu recorda que els enterovirus circulen habitualment entre la població i que afecten milions de persones cada any. Aquest gènere de virus inclou més de 100 serotips diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil. Majoritàriament, produeixen quadres lleus i autolimitats i sovint les infeccions són asimptomàtiques.

A més de facilitar aquesta informació, també es netejaran diàriament amb desinfectants les taules i els lavabos de les escoles públiques, de la Biblioteca i del Nou Casal.

Per prevenir el contagi per enterovirus, és d’especial rellevància el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb especial atenció al rentat de mans i higiene dels infants, altres persones infectades i els seus convivents. Cal rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; evitar el contacte estret amb persones infectades; evitar la transmissió respiratòria cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, no amb les mans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram