El públic va poder gaudir de les actuacions a l’aire lliure. Foto: Ajuntament

La quarta edició del Festival Infantil de Teatre Kacu Mensi (FITKAM) ha servit per consolidar-lo com un gran referent del gènere no només a la ciutat, sinó també a la comarca i al país. “Hem tingut una assistència mitjana del 75%, és una xifra força positiva”, explica Joan Sors, director artístic del Festival.

Més de 4.000 espectadors van donar-se cita als diferents escenaris del certamen per poder gaudir dels 32 espectacles del programa, que incloïen tres novetats, Fades i follets de la companyia Patawa, Musical de Musicals d’M&M, i Esfèric, de la companyia Aboon Teatre, a banda de la presència per primer cop d’un espai a la Sala Polivalent per a l’Associació de Narradors i Narradores (ANIN). “Volíem donar visibilitat a aquest col·lectiu, que normalment estan tancats a les biblioteques”, admet el director artístic.

“La filosofia ha estat la mateixa que en l’edició de 2015, que és quan realment el FITKAM va canviar i va passar a tenir cos i ànima. Aprofitant al màxim els pocs recursos dels quals disposem, crec que hem aconseguit tornar a crear un festival útil, per a les famílies, per a les companyies, per als programadors i per als veïns”, continua Sors, que destaca activitats com la fideuada, que fa que els nens puguin menjar al costat dels artistes.

Un dels darrers actes del FITKAM va ser l’homenatge al rondallaire Cesc Serrat, que enguany ha complert 50 anys sobre els escenaris. “La seva trajectòria és lloable. Va acabar content amb el reconeixement que va rebre”, conclou Sors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram