Els treballadors van fer una vaga de mes de tres mesos. Foto: Arxiu

Valeo torna a estar en el punt d’inici. Síntex va retirar la setmana passada el seu projecte de reinsdustrialització de la planta i els treballadors tornen a veure perillar la seva feina.

Però no tot són males notícies, perquè se segueix buscant un projecte que garanteixi una alternativa industrial. En aquest sentit, CCOO assegura que ja hi ha cinc empreses que han manifestat el seu interès per les instal·lacions de Martorelles. Malgrat que de moment no s’ha volgut facilitar el nom d’aquestes companyies, el sindicat ha avançat que es tractaria de tres empreses vinculades al sector de l’automoció, una de components per als sectors de l’automòbil i ferroviari i una altra del sector d’electrodomèstics i gamma blanca.

El febrer passat, Valeo anunciava que havia rebut una proposta de Síntex per invertir a la planta de Martorelles, que garantia la continuïtat de la factoria perquè suposava la implantació de la seva filial de fabricació de components d’automoció a Espanya, i permetia la contractació de 100 treballadors dels 250 actuals. La setmana passada, però, Síntex confirmava a la comissió de seguiment sobre la reindustrialització que havia hagut de retirar la seva oferta, després que Seat no li hagués adjudicat la fabricació de components per als nous models que es fabricaran a Martorell.

Valeo té el compromís de mantenir l’activitat a Martorelles fins al juny de 2017 i MOA-BPI Group i Lee Hetch Harrison estan liderant el projecte de reindustrialització i recerca d’inversors per al manteniment de l’activitat i l’ocupació a la planta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram