L’entitat és la principal representant del sector a la cituat. Foto: Ajuntament

L’Associació Granollers Pedala alerta que a la ciutat podria haver-hi una xarxa organitzada de lladres de bicicletes, ja que, diu, en els últims mesos ha tingut coneixement de robatoris “sistemàtics” dins de garatges i trasters.

En declaracions a Línia Vallès, el secretari de l’Associació, Benjamí Aguilar, detalla que al carrer “tothom és conscient que si no lliga bé la bicicleta li poden robar, però aquesta pràctica ara també es produeix en espais privats i tancats”.

Aguilar assegura que l’associació no pot demostrar-ho, però pensa que hi ha “un grup organitzat que fa seguiment de les bicis i que deu actuar amb furgonetes, perquè se les emporten amb els cadenats de seguretat rígids posats”. A més, afegeix que fins i tot “són selectius, perquè d’un grup de bicis, de vegades, només han robat la més cara”.

Des de Granollers Pedala demanen a la Policia Local i als Mossos que augmentin els seus esforços per evitar aquests robatoris i per esbrinar qui els comet, perquè “els ciutadans ja no poden prendre més mesures de seguretat i aquests robatoris desincentiven l’ús d’aquest mitjà de transport”.

A banda de l’actuació policial, Granollers Pedala vol posar en marxa un formulari perquè els ciutadans notifiquin els robatoris que han patit i així poder quantificar i identificar els patrons de robatoris. Unes dades que consideren que els seran molt útils a la Policia Local i als Mossos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram