L’acusat era entrenador al CB Granollers els anys 90. Foto: Arxiu

El Club Bàsquet Granollers ha apartat temporalment de les seves funcions “fins que s’esclareixin els fets” el directiu que ha estat denunciat per presumptes abusos sexuals a un menor a principis dels anys 90. En un comunicat, el club es posa a disposició de les autoritats per col·laborar amb tot el que sigui possible en la investigació i assegura que continuarà “treballant per la formació esportiva i social dels jugadors i pel foment del nostre estimat esport”.

Segons va donar a conèixer RAC 1 aquest dilluns al matí, el denunciant té ara 38 anys. En el moment dels fets, quan en tenia 12, la persona denunciada era el seu entrenador, de 22 anys. En la denúncia, explica que l’entrenador el portava a casa després de l’entrenament i que, en una ocasió, hauria aturat el cotxe en una zona boscosa i hauria abusat d’ell per primer cop. A partir d’aquest moment, els actes s’haurien incrementat i allargat durant dos anys i mig. Fins i tot, el denunciat hauria anat a casa de la víctima quan sabia que no hi havia els seus pares.

Segons ha explicat l’home, segurament va patir un xoc post traumàtic, perquè durant molts anys no ha recordat res d’aquests episodis. “A partir d’una entrevista el 23 de febrer a una víctima del cas dels Maristes em van venir totes les imatges de fa anys. He anat al psicòleg i he fet molta feina, de manera que m’estic recordant de tot”, assegura el denunciant.

Els Mossos d’Esquadra investiguen ara si hi ha altres fets relacionats. De fet, segons el denunciant, hi hauria com a mínim tres casos més, un dels quals el d’un “noi de 15 anys que, davant l’intent d’abús, va aconseguir baixar del cotxe”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram