Una de les manifestacions dels treballadors d’Imesapi. Foto: CGT

Continua el serial de Sece, la concessionària de l’enllumenat públic del municipi. Després que la setmana passada el Tribunal Suprem ratifiqués la subrogació dels treballadors d’Imesapi i que Sece incorporés sis dels 13 empleats que havia de contractar, la concessionària els ha acomiadat per “motius objectius”.

L’empresa al·lega “causes organitzatives i de producció” i, segons la reforma laboral, els sis treballadors, que durant poc més d’una setmana han anat a l’empresa i que pensaven que es reintegrarien laboralment de mica en mica després de fer un curs de formació, rebran una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

Des del sindicat CNT assenyalen que, davant d’aquest incompliment, precedit d’una situació ja “totalment irregular per no haver cridat a treballar les 13 persones afectades per aquest expedient”, presentaran un recurs davant d’Inspecció de Treball. Així mateix, els representants laborals asseguren que informaran “l’Ajuntament de Granollers perquè sàpiga i sigui conscient que treballa amb empreses que no compleixen amb sentències com la dictada pel Tribunal Suprem”. Des de la CNT consideren que “l’acomiadament dels sis treballadors és nul de ple dret” i lamenten la situació d’indefensió i precarietat amb la qual han d’afrontar el futur tots aquests treballadors.

La notificació dels acomiadaments és un capítol més en el llarg conflicte que enfronta aquests treballadors i la concessionària, des que Sece es va adjudicar el concurs del manteniment de l’enllumenat de l’Ajuntament de Granollers. Tres anys de litigi sense gaires vies negociadores i que va acabar als tribunals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram