Parellada rebrà la distició per la seva trajectòria professional. Foto: Arxiu

La Generalitat concedirà la Creu de Sant Jordi 2016 a la cuinera granollerina Ada Parellada. Amb ella, també rebran la distinció 27 personalitats i 13 entitats més de tot Catalunya.

Des del Govern destaquen que Ada Parellada rebrà la Creu de Sant Jordi per “la seva trajectòria en el món de la restauració” i remarquen que “des dels orígens familiars a la Fonda Europa de Granollers, la cuina, les aromes i els plats formen part del seu paisatge, el projecte més destacat del qual és el restaurant barceloní Semproniana, on també s’organitzen tallers i activitats”. A més, el govern també elogia “el seu paper actiu als mitjans de comunicació en la difusió de bons hàbits alimentaris”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram