Lleugera reducció de l’atur a la comarca. Durant el passat mes de març, i seguint la tònica de l’Estat i de Catalunya, les xifres d’atur a la comarca han disminuït. Concretament, les oficines de treball han registrat 367 persones aturades menys que el febrer. Aquestes xifres representen un descens d’un 1,28% respecte al mes anterior, amb un total de 28.387 persones en situació de desocupació.

Des de la UGT destaquen que no poden celebrar aquesta reducció del nombre de persones aturades perquè “la creació d’ocupació que s’ha generat principalment deriva de les activitats turístiques de Setmana Santa” i, per tant, “és absolutament temporal i precària”. A més, remarquen que s’han contractat treballadors “amb salaris fins a un 40% per sota dels barems que fixen els convenis sectorials”.

ELS EXTREMS
Valoracions a banda, les poblacions vallesanes que han registrat un descens més gran en el nombre de desocupats han estat Granollers (-146), Mollet (-36) i Parets (-33). A la banda oposada hi ha Lliçà d’Amunt, amb 13 persones més a l’atur, i Sant Feliu de Codines, amb 10.

Aquest mes, l’atur s’ha reduït a tots els sectors. Així doncs, als serveis hi ha 8.313 persones menys en situació d’atur; a la indústria, 1.281; a la construcció, 572, i a l’agricultura, 149 persones menys en situació de desocupació. A escala catalana, l’atur s’ha reduït en 10.246 persones, un 2,01% menys respecte al mes anterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram