Una de les manifestacions dels treballadors d’Imesapi. Foto: CGT

El Tribunal Suprem ha ratificat la subrogació dels treballadors de l’antiga concessionària de l’enllumenat públic (Imesapi). Per tant, Sece, la nova empresa que presta el servei, haurà de tornar a contractar els 13 treballadors als quals no va voler mantenir el contracte quan va assumir la concessió.

D’aquesta manera, el Suprem posa punt final a un conflicte que han mantingut els treballadors per no perdre la feina i ratifica les sentències que ja van emetre el jutjat social de Granollers i el Tribunal Superior de Justícia i que donaven la raó als treballadors.

De moment, Sece ja ha incorporat sis dels 13 treballadors, però el sindicat CNT alerta que, tot i que l’empresa ha fet un primer gest, “es tracta d’un compliment irregular de la sentència”. Des de la CNT asseguren que deixaran passar uns dies “per veure si es fan moviments” abans d’emprendre accions al respecte.

Pel que fa a les set contractacions que resten per fer hi ha diferents opinions, perquè Sece entén que no ha de subrogar aquests treballadors, ja que assegura que van ser acomiadats abans dels fets que preveu la sentència. Els treballadors, però, creuen que “el Tribunal Suprem ho deixa ben clar” i avisen que, “si no compleixen”, els denunciaran “una altra vegada”.

El Tribunal Suprem ha donat la raó als treballadors en la mesura que un dels punts del conveni de l’empresa Imesapi ja preveia la subrogació dels contractes en cas d’una nova concessió del servei. Una vegada sense feina, alguns dels afectats van romandre sense dret a subsidi durant alguns mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram