Actualment, els desnonats no poden ser reallotjats. Foto: Arxiu

La ciutat tindrà més pisos socials per donar resposta a les famílies en situació de risc. I és que l’Ajuntament ja ha demanat la cessió de pisos buits a l’anomenat banc dolent. Malgrat això, el consistori encara no ha confirmat el nombre d’habitatges que s’han sol·licitat.

Durant el mes passat, l’Ajuntament va analitzar l’estat de més de 300 pisos buits de la ciutat. Una vegada revisats, la regidora de Serveis Socials, Maria del Mar Sánchez, va apuntar que la majoria estaven ocupats o en males condicions i que, de moment, només es podrien reclamar al voltant de 50 pisos.

Tot i que l’Ajuntament ha fet la petició de la cessió, les gestores de la Sareb a la ciutat (Solvia, Serviha, Altamira i Haya) encara poden interposar un recurs de reposició o un recurs contenciós administratiu, cosa que provocaria que la cessió es retardés un temps.

Actualment Granollers només disposa de dos pisos d’emergència social que estan plens, cosa que fa que les persones desnonades i en situació de risc no puguin ser reallotjades mentre se soluciona la seva situació.

Segons la regidora, els habitatges d’emergència social s’assignen en funció de la vulnerabilitat i de manera temporal mentre s’aconsegueix una alternativa. A Granollers s’ha constatat que hi ha diferents famílies en aquesta situació i per això, des de l’Ajuntament, es va començar a actuar per aconseguir tenir més pisos socials. Un fet que sembla que s’aconseguirà aviat, però que encara no té una data fixa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram