Es modificarà el PGOU per permetre les antenes als terrats. Foto: Arxiu

Martorelles modificarà el Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per adaptar-lo a la normativa estatal en matèria de telecomunicacions, cosa que facilitarà la instal·lació d’antenes als terrats dels edificis del municipi.

Malgrat que tots els membres de l’Ajuntament s’han mostrat contraris a la normativa estatal, l’alcalde, Marc Candela, assegura que “cal fer-ho, perquè és una exigència que s’hauria d’haver regularitzat abans del maig de l’any passat”.

Aquesta llei estatal ha generat molta controvèrsia perquè no fa cap referència a la salut dels ciutadans i elimina la capacitat de legislar, ordenar o decidir a la resta d’administracions, siguin autonòmiques o municipals. A més, la normativa contempla la possibilitat d’expropiació forçosa de la propietat privada per part del Ministeri d’Indústria i la cessió del dret d’ús a les operadores per facilitar la implantació d’antenes i xarxes.

El regidor de Convergència, Marc Pertiñez, remarca que no els agrada que “es pugui col·locar una antena de telefonia a qualsevol lloc del municipi” i la regidora d’Units per Martorelles (UxM), Margarita Casanovas, encoratja l’equip de govern a “plantar cara a l’estat per defensar allò que ens afecta”.

La modificació del redactat del PGOU tindrà un cost de 4.786 euros i s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de Convergència i UxM.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram