Les últimes dades mostren una millora a la comarca. Foto: Arxiu

Mentre que a nivell espanyol l’atur puja, a la comarca baixa. Durant el passat mes de febrer, i seguint la tònica de Catalunya, les xifres d’atur al Vallès Oriental van disminuir. Concretament, les oficines de treball han registrat 210 persones aturades menys respecte del gener. Aquestes xifres representen una reducció d’un 0,73%, amb un total de 28.754 persones a l’atur.

Des de la UGT, però, critiquen que malgrat aquestes dades positives, “tres de cada quatre persones en situació d’atur cobren una prestació màxima de 426 euros o no cobren res” i alerten que l’atur juvenil s’ha incrementat respecte del mes de gener i que s’estan contractant més homes que dones. A més, recorden que l’atur registrat “no comptabilitza les persones que deixen de renovar la demanda d’ocupació, perquè no cobren la prestació”.

ELS EXTREMS
Valoracions a banda, les poblacions vallesanes que han registrat menys desocupats han estat Granollers (-63), Mollet (-40) i Lliçà d’Amunt (-30). A la banda oposada hi ha Sant Celoni amb 28 persones més a l’atur, Parets, amb 16, i Sant Pere de Vilamajor, amb 10 desocupats més.

Per sectors, l’atur s’ha reduït sobretot als serveis, amb 6.355 persones menys sense feina, però també ha baixat a la indústria, amb 1.676 persones menys desocupades, i a la construcció, amb 1.333. Per contra, a l’agricultura s’ha incrementat, amb 522 persones més sense feina. A escala catalana, l’atur s’ha reduït en 7.843 persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram