La ronda sud suporta el trànsit de camions que no volen pagar peatge. Foto: Arxiu

Granollers vol reduir la contaminació ambiental i acústica a la Ronda Sud i, per això, l’Ajuntament demanarà a la Generalitat l’establiment de mesures de restricció de trànsit del pas de vehicles pesants entre l’enllaç de la C-17 i el camí de Santa Quitèria. La moció, que va ser presentada per la CUP amb una esmena de CiU, es va aprovar per unanimitat en el Ple d’aquest dimarts.

Segons la CUP, els índexs de contaminació ambiental a Granollers “són alarmants” i per aquest motiu la ciutat forma part de la Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric, àrea on el Pla d’actuació proposa mesures que se centren bàsicament en la reducció del trànsit.

El Ple de gener va aprovar l’actualització del Mapa de capacitat acústica de Granollers, en el qual es posa de manifest que no s’ha solucionat el problema d’excés de soroll tant diürn com nocturn que afecta el veïnat de la Ronda Sud. En el text es fa palès que una de les causes principals de la contaminació atmosfèrica i acústica a Granollers és el trànsit de vehicles pesants de pas que travessen la ciutat per la Ronda Sud en la connexió entre vies com la C-17, la C-60 i la C-35. En aquest sentit, l’Ajuntament també demanarà a la Generalitat que busqui una solució amb la concessionària del grup Abertis per tal que “s’apliquin mesures de bonificació per a vehicles pesants en la C-33”, així com perquè “alliberi el peatge d’aquesta via en finalitzar el 2021”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram