Per ara només s’ha fet una part del tram del Baix Llobregat. Foto: Arxiu

Després de les crítiques que va fer la setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per la lentitud del govern espanyol en el projecte de la Ronda del Vallès, la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir que pròximament licitarà l’estudi informatiu d’aquest tram de la infraestructura. “En pocs dies traurem a licitació l’estudi informatiu, i em diu la direcció general de Carreteres i la secretària d’estat que es farà ben aviat, perquè és important saber que es tracta d’un lloc complex”, va expressar la ministra espanyola. En aquest sentit, també va afegir que els ciutadans i col·lectius que ho considerin oportú podran presentar-hi les seves al·legacions.

De moment, les excavadores han començat a treballar al tram que va des d’Olesa de Montserrat a Terrassa, per on es preveu que passin 60.000 vehicles al dia. Tot i això, les constructores només tenen pressupost per foradar la muntanya des de la banda del Baix Llobregat. Les obres, per tant, comencen a mig gas.

PRIMER ESTUDI CADUCAT
El 2013 va caducar l’expedient de tramitació del tram de Sabadell i va provocar que els estudis fets entre Sabadell i Granollers quedessin arxivats i sense validesa. També va caducar l’estudi informatiu, que s’havia presentat l’any 2010. Per això, ara cal reiniciar tot el procés d’un projecte que ha estat acompanyat de polèmica durant anys. Amb tot, en voler reactivar l’obra, s’ha hagut de partir del punt inicial, fet pel qual no hi ha un calendari oficial sobre el desenvolupament dels treballs del tram que arriba a Granollers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram