Torna a pujar l’atur a la comarca. Durant el passat mes de gener, i seguint la tònica de l’estat i de Catalunya, les xifres d’atur al Vallès Oriental van augmentar. Concretament, les oficines de treball han registrat 51 persones aturades més respecte al desembre. Aquestes xifres representen un increment d’un 0,18% respecte al mes anterior, amb un total de 28.964 persones sense feina.

Des de la UGT remarquen que “les dades del gener no deixen marge per a l’eufòria, ni per parlar amb lleugeresa de recuperació econòmica si les comparem amb les dades el mes de gener de 2008, abans de l’inici de la crisi”. A més, asseguren que “aquestes dades són conseqüència directa de les polítiques d’austeritat i retallades adoptades pels governs” i exigeixen la derogació “immediata” de la reforma laboral.

ELS EXTREMS
Valoracions a banda, les poblacions vallesanes que han registrat un augment més gran en el nombre de desocupats han estat Granollers (+123), la Roca (+17) i Santa Maria de Palautordera (+16). A la banda oposada hi ha Mollet amb 41 persones menys a l’atur, Parets, amb 30, i Lliçà de Vall, amb 23.

Per sectors, l’atur s’ha incrementat únicament als serveis, amb 3.902 persones més sense feina. Per contra, s’ha reduït a la construcció, amb 812 persones menys desocupades; a la indústria, amb 318; i a l’agricultura, amb 268. A escala catalana, l’atur ha augmentat en 2.412 persones, un 0,47% més respecte del mes anterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram