L’edifici del qual serà desnonada la dona de 87 anys. Foto: Google Maps

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que ordena el desnonament d’una veïna de 87 anys del municipi per no haver pagat un rebut de les escombraries de 106 euros del 2011.

Segons la sentència, l’impagament d’aquest rebut per part de la llogatera a la propietària del pis, que sí que ha fet el pagament a l’Ajuntament, “és causa més que suficient per trencar el contracte que hi ha entre ambdues parts”. El tribunal interpreta que el pagament de la taxa de recollida d’escombraries “ha d’assumir-lo l’arrendatari, tant per tractar-se d’un servei en el seu benefici exclusiu com per mandat legal”. D’aquesta manera, la Sala Civil del Tribunal Suprem ha dictat una sentència en la qual s’acull al criteri d’allò que determina la Llei d’Arrendaments Urbans de l’any 1964, tot considerant i establint que “l’import de la taxa de recollida d’escombraries és una quantitat assimilada a la renda i el seu pagament ha de ser assumit pel llogater, de manera que si no ho fa, pot ser desnonat”.

La dona afectada viu al pis des de l’any 1963 i paga un lloguer antic de 25 euros mensuals, cosa que ella assenyala com un dels motius pels quals la volen fer fora del pis.

Des de l’Ajuntament, que ja s’han interessat per aquest conflicte visitant la dona, asseguren que actuaran en conseqüència oferint-li ajuda i mediació. De fet, el Ple municipal ha aprovat una moció en què qualifica la decisió judicial de “desmesurada” i es compromet a donar suport a la veïna afectada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram