Kipsang ha guanyat les dues darreres edicions de la Mitja. Foto: Arxiu

La trentena edició de la Mitja de Granollers és a tocar. En poc més de dues setmanes uns 13.000 atletes (com a mínim aquesta és la xifra que l’organització espera assolir) arribaran a la ciutat per disputar una de les curses amb més tradició del nostre país.

El kenià Wilson Kipsang és el gran dominador de la prova en els darrers anys (ha guanyat les edicions de 2014 i 2015), però de cara a la 30a Mitja, l’organització ha aconseguit que el plusmarquista mundial de marató, Dennis Kimetto, sigui a la ciutat.

Per celebrar aquest trentè aniversari, durant el matí del 7 de febrer es disputaran cinc proves: la Mitja, els 10 quilòmetres (una de les grans novetats d’enguany), el Quart, la Mini i la categoria Open, una prova no competitiva de caràcter solidari. Les inscripcions per al públic es tancaran dilluns.

CÓRRER PER UNA BONA CAUSA
El boom que l’atletisme viu en els darrers anys també ha causat que la solidaritat s’apropi encara més a aquest esport i la categoria Open s’ha creat per fer palès la capacitat integradora de l’esport. Moltes associacions hi participaran. Una d’elles és la Cambridge School, que vol aconseguir recaptar fons per ajudar les dones en situació de pobresa extrema a l’Índia. L’escola ha obert una pàgina per recaptar fons amb la plataforma Leetchi i donarà un euro per cada quilòmetre que corri l’equip de docents i secretàries que participarà en la prova.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram