Les tres propostes de bandera aprovades per l’assessor. Foto: Línia Vallès

Els veïns de Martorelles seran els encarregats de triar la bandera oficial del municipi. El consistori ha demanat l’assessorament de l’expert en heràldica i vexil·lologia de la Direcció General de l’Administració Local, Armand de Fluvià, per confeccionar tres propostes definitives, d’entre les quals es triarà la bandera del poble. Un dels criteris per confeccionar la bandera és que no pot contenir l’escut municipal, però sí que els seus colors han de ser els esmalts que es representen a l’escut.

Així doncs, de Fluvià alerta que “si es vol simbolitzar la murtra com un pal, aquest hauria de representar-se en posició vertical, que és com figura a l’escut”. La bandera tampoc pot incorporar el color groc, ja que aquest esmalt no està present al blasonament de l’escut oficial. Els colors que pot contenir la bandera són el blanc, el verd i el blau i els preferents són el blanc i el verd.

L’Ajuntament ha posat a l’abast dels veïns, a través del butlletí municipal de gener, les tres propostes que compleixen amb els requisits esmentats per l’assessor i qui vulgui podrà votar la que més li agradi a l’Oficina d’atenció a la Ciutadania o a la pàgina web municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram