Una imatge d’un Ple d’aquesta legislatura. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dia 21 per unanimitat exigir una nova llei estatal reguladora del dret a l’habitatge que, tal com reflecteix la proposició,“cobreixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional”.

La proposta aprovada serveix perquè l’Ajuntament s’afegeixi a la petició de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) que proposa una nova legislació que inclogui mesures de segona oportunitat com la dació en pagament i l’eliminació de clàusules abusives, un lloguer digne i social, un habitatge garantit i la creació d’un observatori, entre altres propostes.

El Ple també va servir perquè els grups municipals d’ICV, ERC, CUP i PCCA aprovessin una proposició de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana una llei del sistema educatiu de Catalunya i que està impulsada per l’Assemblea Groga. El document d’aquesta plataforma apunta que les actuals legislacions estatal i autonòmica en matèria d’educació “no garanteixen amb totalitat el dret a l’educació pública des de la llar d’infants fins a la universitat”.

D’altra banda, el Ple també va aprovar una proposició de suport al manifest i a la manifestació Mai Més, celebrada el 28 de novembre, per fer explícit el seu rebuig al “terrorisme, la guerra, el feixisme i la retallada de llibertats” i, al mateix temps, manifestar el seu compromís amb “la pau, la llibertat, la fraternitat, la solidaritat, la justícia global i la laïcitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram