CCOO lamenta que no s’hagi evitat el tancament. Foto: CCOO

La planta d’Autoliv a la ciutat tancarà de manera definitiva el 31 de març del 2017. El 95% dels treballadors han ratificat l’acord de tancament al qual han arribat la direcció i el comitè d’empresa amb la mediació de l’administració.

Malgrat que CCOO lamenta que no s’hagi pogut evitar el tancament, fa una valoració positiva de l’acord, ja que “s’han aconseguit les millors condicions possibles per a la plantilla, per sobre del que plantejava inicialment l’empresa, gràcies a l’esforç negociador del comitè i a la pressió de la vaga dels treballadors”.

Així doncs, l’acord preveu prejubilacions per als treballadors que tinguin a partir de 55 anys a 31 de desembre de 2016, als quals l’empresa complementarà la prestació fins al 80% del salari, amb un increment anual del 0,7% fins als 63 anys.

Pel que fa a les indemnitzacions, es donaran les corresponents a l’acomiadament improcedent més una quantitat lineal de 25.000 euros per a tothom i un abonament addicional de 2.600 euros que es podrà cobrar mensualment al llarg de l’any que ve o de cop, quan deixin l’empresa. A més, als treballadors que continuïn en plantilla se’ls pagarà un bo mensual de 250 euros en concepte de productivitat. També s’ha ofert la possibilitat de trasllat a la planta de València amb ajudes per al lloguer i el trasllat, i han contractat una empresa de recol·locació per ajudar els treballadors a reincorporar-se al mercat laboral. 

Segons UGT, a més, la companyia garantirà la compensació dels dies consumits dels Expedients de Regulació d’Ocupació Temporals aplicats a l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram