Actualment Sorea s’encarrega del subministrament d’aigua. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de la Llagosta no prorrogarà el contracte amb Sorea, empresa encarregada del subministrament d’aigua al municipi. El consistori està preparant la notificació corresponent, que lliurarà a la concessionària abans que acabi aquest any. El contracte amb Sorea finalitza el 31 de desembre de 2016, però fa uns dies ICV-EUiA alertava que la no renovació s’havia de “comunicar a l’empresa almenys un any abans de la finalització del contracte”. L’equip de govern i la Secretaria de l’Ajuntament desmenteixen aquesta afirmació i asseguren que hi ha temps fins al 31 de març de l’any que ve. No obstant això, però, remarquen que els responsables municipals realitzaran la notificació oficial a Sorea en els pròxims dies.

L’equip de govern encarregarà ara als Serveis Tècnics Municipals diversos estudis per determinar, després, si una vegada acabat el contracte amb Sorea s’ha de remunicipalitzar el servei o fer una concessió, de nou, a una empresa externa. A més, un tècnic municipal es dedicarà durant el 2016 a fer un seguiment del servei d’aigua que dóna Sorea, com demanava la setmana passada ICV-EUiA.

D’aquesta manera es torna a reobrir el debat sobre la necessitat o no de remunicipalitzar el servei. Des d’ICV-EUiA, remarquen que “tenint en compte les dificultats per les quals passen els ciutadans” volen que el servei de subministrament torni a mans de la ciutadania, però el PSC vol ser més prudent i esperar al resultat dels estudis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram