Les multes són de 5.000 euros cadascuna. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha cobrat les cinc primeres multes coercitives, de 5.000 euros cadascuna, a entitats bancàries per tenir habitatges buits a la ciutat durant més de dos anys, en aplicació de la Llei de l’Habitatge de Catalunya.

L’Ajuntament ja ha anunciat que destinarà l’import total, 25.000 euros, a polítiques d’habitatge que el consistori ja està desplegant (ajudes al lloguer o ajudes per sufragar els imports derivats dels consums de serveis bàsics com l’aigua, el gas i l’electricitat, entre altres). Així doncs, des de l’Ajuntament remarquen que, “si les entitats bancàries no fan que els habitatges siguin ocupats de manera immediata, ja sigui posant-los a disposició del consistori en règim de cessió o mitjançant altres modalitats, se’ls imposarà una nova multa coercitiva”.

Ara mateix, l’Ajuntament té oberts 144 expedients d’aquests tipus a entitats bancàries, 86 dels quals d’aquest any 2015.

Aquestes sancions s’imposen d’acord amb la Llei de l’Habitatge de Catalunya i en el marc de l’acord pres per tots els grups del consistori de Granollers per sancionar les entitats bancàries amb habitatges desocupats a la ciutat i intervenir en la millora de la situació pel que fa a les condicions d’accés a l’habitatge.

Granollers va imposar les primeres multes a entitats bancàries per tenir pisos buits durant més de dos anys el passat mes de febrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram